Češky vyzvou obhájkyně titulu ze Švédska! Zopakují výhru ze zářijového EFT?

Vendula Maroszová bojuje před švédskou brankou | foto: Martin Flousek

Světový šampionát se rozjel na plné obrátky. Českou ženskou reprezentaci v pondělí čeká druhé utkání v Singapuru a bude to pořádný oříšek. Svěřenkyně trenéra Lukáše Procházky se postaví obhájkyním titulu ze Švédska. Úvodní buly duelu padne v 10 hodin.


Jak již bylo zmíněno, Švédky v Singapuru obhajují titul z posledního světového šampionátu 2021. Na domácím mistrovství v Upssale Švédsko projelo turnaj bez jediné ztráty a po finálové výhře s Finskem 4:3 mohlo slavit svůj celkově desátý titul mistryň světa a osmý v řadě.

I probíhající světový šampionát odstartoval švédský ženský výběr ve velkém stylu. Na úvod turnaje totiž Švédky v sobotu rozstřílely slovenský výběr vysoko 20:3 a daly jasně najevo, kdo i letos je hlavním favoritem na zlato. Ve zmíněném startovacím utkání se Slovenskem zapsaly hned tři hráčky po pěti bodech. Povedený bodový start turnaje prožila konkrétně Amanda Delgado Johansson, Cajsa Elm a Emelie Wibron. O jeden bod méně zapsala poté Wilma Johansson. Švédský výběr je však světovými hvězdami prošpikovaný a český výběr si musí dát pozor na každou hráčku kádru trenéra Karlssona. "Já je znám moc dobře, budu hrát proti svým spoluhráčkám a bude to prostě jiný fofr než proti Polsku (úsměv). Všichni víme, že to bude těžký zápas. Chceme odehrát dobrý výkon a vyhrát, ale bude to hlavně o nás," říkala po úvodní bitvě Eliška Krupnová.

Český tým půjde do pondělního klání také v dobrém rozpoložení. Start do šampionátu vyšel, nepříjemné Polky přehrály Češky 9:3. Zářila především druhá lajna a v ní Denisa Ratajová s Annou Brucháčkovou. První jmenovaná nasázela do sítě soupeřek čtyři zásahy a přidala ještě jednu asistenci. Druhá zmíněná poté zapsala jednu branku a tři asistence.

Vzájemné zápasy hovoří jasně ve prospěch reprezentace Švédska. Český tým si však v poslední době dokázal, že s hegemonem ženského florbalu se dá uspět. Na Euro Floorball Tour v Ústí nad Labem na startu září totiž Češky uspěly po samostatných nájezdech a zaznamenaly tak vůbec první výhru v historii proti Švédsku, která jistě byla těsně před světovým šampionátem jasnou vzpruhou pro české lvice.

Podaří se Češkám opět zaskočit Švédsko? Sledujte utkání živě od 9.45 na ČT sport! 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se