Chyběl happy end, až doteď! Holky odehrály špičkové utkání, neskrýval radost chodovský Neuman

Trenér Ondřej Neuman při finálovém souboji na jihu Čech | foto: Český florbal/Martin Flousek

Chodovské lvice ve pohárovém finále doslova přejely ostravské FBC a po době stříbrné konečně dívky z Jižního Města zvedly nad hlavu kýžený pohár. Velkou zásluhu na tom má právě hlavní lodivod chodovských děvčat Ondřej Neuman.


V prvé řadě velká gratulace. Jako jsou prvotní pocity po výhře?
Pocity jsou fantastické. Nejen proto, že jsme vyhráli, ale také kvůli tomu, jakým způsobem jsme finále zvládli. Jsem hrdý na holky, protože dnes odehrály špičkové utkání. 

Co rozhodlo, že se utkání vyvíjelo jednoznačně na vaši stranu? 
Výsledek to trochu zkresluje, ale Ostrava je výborný tým. Nechtěl bych to nijak bagatelizovat. Rozhodlo se postupně. Ostrava má skvělou hru šest na pět, a proto jsme ani za stavu 4:0 nepovažovali zápas za rozhodnutý. Zásadní bylo to, že jsme dělali jednoduché, elementární věci trpělivěji a precizněji. 

S FBC Ostrava jste v posledních letech odehrály řadu klíčových bitev, které většinou končily výhrou soupeřek. Může být tato výhra menší vendetou?  
Neberme to jako odvetu. Pracujeme v klubu nějakým způsobem. V posledních letech jsme na špici a chyběl nám ten pomyslný happy end ve finálových zápasech. Víme, že ten úspěch musí přijít a že se k němu propracujeme. Jestli to bude jednou nebo pětkrát, tak to je samozřejmě rozdíl, ale nic to nemění na tom, jak chceme fungovat.

Jana Christianová oporou v brance, bodově řádily zase mladé hráčky týmu. Našel Chodov správnou chemii mezi dravým mládím a potřebnými zkušenostmi? 
Jednoznačně. Říkali jsme to už v minulé sezoně. Tým znovu prošel částečnou generační obměnou, ale to je spíše klišé. Pravidelně omlazujeme, obecně je ženský sport hodně mlaďounký. Sestavu doplnily zkušené hráčky a ten mix funguje. Chvíli si to sedalo, ztratili jsme některé zápasy, které nebyly třeba herním výkonem dokonalé, ale teď se to postupně potkává a dnes to bylo super.

Díky pohárovému vítězství si zahrajete Pohár mistrů. Jak se těšíte na tuhletu zkušenost? 
Asi nám to dojde postupně. Sezona běží a za čtyři dny máme další důležité zápasy. Máme mnohem větší cíle. Champions Cup jsme v tomto ročníku viděli v roli diváka. Je samozřejmé, že takovou soutěž chcete hrát. Budeme mít dost času se na to přepnout a nastavit.

Jak jste zmínil, čeká vás závěr sezony. Může být tato výhra tím správným nakopávačem? 
Správné nakopnutí.Je to vždycky dvojsečné. Záleží jen na nás, jak s naším výkonem budeme pracovat. Víme, že bojujeme o velmi důležité první místo po základní části, které napoví ambice do play.off. Ty jsou u nás nejvyšší. Abychom byli veliký tým, tak musíme ukázat, že takovéto výkony umíme opakovat. Teď to budeme muset ukázat dvakrát v základní části a poté v play-off.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se