Předvedli jsme hranu toho, čeho jsme schopní. Jsem na kluky hrdý, říká Podhráský

Chodovský kouč David Podhráský během pohárového finále | foto: Český florbal/Martin Flousek

V roce 2013 se David Podhráský se svými spoluhráči vracel z jihu Čech s první klubovou trofejí. I když tým z Jižního Města i tentokráte dlouho vedl, tak se mu uspět nepodařilo a po závěrečné siréně se radoval Tatran. Jak však sám Podhráský zdůraznil, Chodovští nechali na hřišti všechno a rozhodně se nemají za co stydět. Favorizovaný tým ze Střešovic totiž trápili do poslední sekundy.


Trenére, těsně to nevyšlo. Takto hned po zápase asi převažuje zklamání. 
Určitě převažuje zklamání, ale musím říci, že jsem na kluky hrdý. Předvedli jsme hranu toho, čeho jsme schopní. Proti nám stál skvělý tým, což nyní ví všichni na světě. Je potřeba Tatranu pogratulovat, protože byl o ten jeden gól lepší.

Co nakonec převážilo misky vah na stranu Tatranu?
Když začal točit ve hře častěji první lajnu, tak nás dostával pod tlak. Nebyli jsme schopní se z něj vymanit tak efektivně, jak bychom si přáli. Měli jsme dokonce šance na to, abychom mu odskočili, ale nestalo se tak. 

V zápase vás provázela velká bojovnost podpořena řadou bloků... 
Kluci si zaslouží pochvalu, jsem na ně hrdý. Byli opravdu dobře připravení a přenesli to i na hřiště. Obětavost k tomu patří. Tatran je florbalově o kousek dál, než my, ale kluci nechali na hřišti všechno.

Velká část hráčů nehrála v kariéře takové finále. Jsou nasbírané zkušenosti jedním z hlavních pozitiv zápasu? 
Určitě je to pozitivum. Pamatuji si dobu před třinácti lety, kdy jsme nejprve museli finále prohrát, abychom jej tady v Českých Budějovicích o dva roky později vyhráli. Věřím, že většina hráčů je na začátku cesty a tohle pro ně bude zkušenost, která je požene dál. 

Jak se zpětně ohlížíte za celou pohárovou cestou? Na cestě do Českých Budějovic jste dokázali přejít přes Vítkovice i Mladou Boleslav. 
Ta cesta byla skvělá. Už ve vrcholové části jsme mohli dopadnout jinak, kdybychom nedali gól v prodloužení v Brně proti Bulldogs. Ty dva zmíněné zápasy přinesly velké emoce. Bylo to skvělé.

Zahrál jste si tu v roce 2013. Dýchla na vás opět atmosféra? 
Asi ano. Lhal bych, kdybych řekl, že ne. Jsem tu ale v jiné roli, mám jinou práci a nebyl čas na to se nad něčím dojímat.

Vyrovnali jste se vítězi Poháru mistrů. Je tohle velké pozitivum před play-off? 
Určitě je to povzbuzení. Dokázali jsme si, že když se na zápas dobře připravíme, tak můžeme potrápit i ty největší favority. Obecně jsme si v sezoně ukázali, že umíme zahrát dobře prakticky s kýmkoliv, takže se těšíme na play-off.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se