Dosáhla jsem svých cílů. Olomoucká kapitánka ukončila kariéru

Tereza Reimerová z Olomouce v utkání proti Znojmu | foto: Michal Struž/FBS Olomouc

Extraligová Olomouc zažila v této sezoně spoustu historických úspěchů, po kterých ale nastalo smutné loučení. Svou kariéru totiž po šestém čtvrtfinále s Tatranem ukončila kapitánka Hanaček Tereza Reimerová.


K radostem florbalu patří také ne tak radostná loučení s hráči a hráčkami, kteří už si v tomto odvětví "odsloužili" své. Po sezoně 2023/24 se mezi ně přidala také dlouhodobá kapitánka extraligové Olomouce Tereza Reimerová, která se rozhodla ukončit kariéru, a to po dlouhých deseti letech v ženském áčku.

"V mých prvních extraligových sezonách byl náš cíl play-off, což nám, třeba jen o kousek, unikalo a hrávaly jsme pravidelně play-down. Poslední čtyři roky jsme hrály vytoužené vyřazovací boje, ve kterém jsme dvakrát prohrály sérii proti Vítkovicím. Loni jsme si přály, aby na nás vyšel Tatran, což se nestalo, a ve čtvrtfinále jsme vypadly s Ostravou. Jsem moc ráda, že napočtvrté nám to konečně vyšlo a my tak mohly potrápit soupeře z Prahy ve skvělé sérii," uvádí v oficiálním rozhovoru pro klubový web.

A že Olomouc Tatran opravdu potrápila. V této sezoně si totiž Hanačky připsaly čtvrté místo po základní části a dorovnaly tak svůj historický rekord nejlepšího umístění. Kromě toho si pak připsaly vůbec první dvě play-off výhry ve své klubové historii a významně se tak přiblížily postupu do vysněného semifinále.

"Věděly jsme, že Tatran bude velice těžký soupeř a to se potvrdilo hned v prvním domácím zápase, kdy jsme po dvou třetinách prohrávaly 3:0. Potom se stalo něco neuvěřitelného a my tento zápas dokázaly otočit, a vyhrát tak první čtvrtfinálové utkání v historii klubu," navazuje Reimerová na skvělý obrat svého týmu v úvodním zápase čtvrtfinálové série.

Nyní ale její pouť elitním florbalem dospěla k tečce, neboť po skončení sezony 2023/24 odložila kapitánskou pásku a rozhodla se ukončit svou hráčskou kariéru. "Tuto myšlenku jsem měla již na začátku sezony. Rozhodla jsem ukončit extraligovou kariéru. Chci věnovat více času rodině a osobnímu životu. Mám ráda mnoho sportů a různých sportovních aktivit a to s elitním florbalem skloubit moc nejde," přiznává.

Reimerová odehrála v olomouckém kádru přes 200 duelů. V ČEZ Extralize debutovala 6. září 2013 při výhře 4:2 nad Vinohrady, naposledy nastoupila v šestém čtvrtfinále play-off. Celkem tedy strávila v nejvyšší soutěži jedenáct let. "Můj osobní cíl byl stát se kapitánkou extraligové Olomouce a pomoci týmu svými výkony to tady dotáhnout co nejdál. Po této sezoně si mohu říct, že pro mě je tento cíl splněn. Dále jsem si přála, aby holky, které jsou výkonnostně šikovné, v Olomouci zůstávaly, ne-li přicházely odjinud, což se také v posledních letech daří," popisuje zkušená florbalistka.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se