Langer zamíří po konci v Kalmarsundu do Storvrety! Ustoupil legendě a vzal si jiné číslo

Filip Langer se po dvou letech strávených v kádru Kalmarsundu v rámci SSL přesouvá na novou destinaci. Ve švédské soutěži ale zůstane. Jeho novým zaměstnavatelem se stala Storvreta, kde podepsal smlouvu na dvě sezony.


Langer se stěhuje do Uppsaly po dvou ročnících, kdy v 85 duelech nasbíral 109 bodů. "S kluky jsem byl na večeři. Vše jsme si vysvětlili a mé stanovisko přijali. Zpětně to byla jízda. To, co jsme v té první sezoně dokázali, potvrdilo, že mančaft je hodně silný a soudržný a když se k němu přidá dobrý realizační tým, tak to může být top klub. Druhá sezona byla trochu trápení, ale zároveň i to byla dobrá zkušenost," popsal na tiskové konferenci odchovanec střešovického Tatranu, který si již převezl věci do Uppsaly, kde by se měl postupně s týmem a prostředím seznamovat od května.

Jeho novým zaměstnavatelem se stala Storvreta, která patří k absolutní špičce SSL. Ve hře byla podle Langera i nabídka z Finska a krátce zvažoval i návrat do Česka. "Přemýšlel jsem, co bude nejlepší pro mou cestu. Švédská liga je pro mě lepší kvalitativně a mému rozvoji má co dát. Navíc tam mám nedodělanou práci," vysvětlil. "Se Storvretou jsme byli v komunikaci již před dvěma sezonami. Je to jedna z těch top destinací, které může florbal nabídnout. Po delší debatě se svými nejbližšími a lidmi, kterým věřím, jsem dospěl k tomu, že to bude ten nejlepší krok. Zároveň to tak cítím i já," vysvětlil Langer s tím, že po této sezoně cítil, že potřebuje změnu.

Velkým faktorem, proč se nakonec rozhodl pro velkoklub z Uppsaly, byl i hlavní trenér Mika Kohonen. "Volali jsme si už před těmi dvěma lety. Když jsem tam byl v koronavirové pauze na tréninkovém kempu, tak jsme spolu strávili pár večerů, koukali jsme na telku a povídali si o životě a o florbale (úsměv). Hodně si rozumíme a těším se na to, že mi dokáže předat své nasbírané zkušenosti a já věřím, že ho dostatečně ‚vysaju’, abych od něj všechno přebral," potvrdil Langer, který si s finskou legendou několikrát dlouze volal a probíral budoucí angažmá.

Jeho trenér nosil ve své kariéře stejně jako on číslo 29, po diskuzi s ním nakonec zvolil i z úcty vůči 45leté finské hvězdě číslo 9, které nosil už dříve v národním týmu, kde měl 'právo staršího' brankář Lukáš Souček. "Byl to jeden z těch kratších hovorů. Bral jsem to tak, že ten dres nikdo neměl a tušil jsem, že se něco připravuje, až v organizaci skončí. Jeho dres ale ještě pod stropem nevisí. Proto jsem se ho ptal. Říkal, že to nechá na organizaci, ale že jediný, komu by rád chtěl dát to číslo, jsou jeho synové. Řekl jsem mu, že to respektuji, ale že jsem to musel zkusit,” říká s úsměvem opora národního týmu, která se těší i na nové prostředí ve studentském městě nedaleko švédského hlavního města.

Filip Langer bude i na BigBoard Superfinále 2023. Už v semifinále usedl za buben ve fanklubu Tatranu a těší se i na atmosféru v O2 areně, kde nebude chybět nejen mezi tatranskými fanoušky, ale těšit se na něj můžete i na sociálních sítích Českého florbalu.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se