Stříbrem se nechceme chlácholit. Chyběl nám kousek, mrzí boleslavského Sládka

Velmi hořký večer zažil v O2 areně Michal Sládek. Čtyřiadvacetiletý forvard Mladé Boleslavi se necelé tři minuty před koncem základní hrací doby postaral o vyrovnání na 4:4 a poslal duel se Střešovicemi do prodloužení. V nastaveném čase však byli úspěšnější florbalisté Tatranu, kteří si tak zajistili osmnáctý titul v klubové historii. Odchovanec FBC Ostrava se o dojmy ze svého prvního superfinále podělil v následujícím rozhovoru.


Michale, jak byste z vašeho pohledu zhodnotil dnešní superfinále?
Převažují hořkosladké pocity. Do utkání jsme vstoupili špatně a Tatran jsme pustili do dvoubrankového vedení. Druhá třetina však vyšla lépe nám a ztrátu jsme dokázali smazat. Myslím si, že jsme od té doby měli více ze hry. Troufnu si říct, že nás Tatran ničím nepřekvapil, jen byl o ten jeden gól šťastnější. Vyzdvihnout musím výkon brankáře Střešovic Tomáše Jurca, chytal opravdu fantasticky.

Co vám dnes k výhře chybělo? Co považujete za rozhodující faktor utkání?
Chyběl nám jeden gól navíc. Tatran jsme přestříleli, měli jsme mnoho šancí, trefili jsme dvě tyčky a dvě břevna. Chyběl opravdu kousek. 

Jak jste si užil parádní atmosféru, která v největší české hale panovala. Vzkázal byste něco vašim příznivcům?
Všem fanoušků bych chtěl moc poděkovat. Atmosféra v hale byla opravdu neskutečná, za to jim patří velký dík. Zápas je musel bavit, byl napínavý a nabídl mnoho skvělých okamžiků. Tatran byl dnes prostě šťastnější a tímto mu gratuluji. 

Co se ve vás po vstřelení vyrovnávacího gólu odehrávalo? Jak byste celou brankovou situaci popsal?
Jsem za něj velmi rád. Vlastně ani nevím, jak mě to trefilo, jestli do nohy, nebo tyče florbalky. Vůbec na tom ale nezáleží, důležité je, že míček skončil v brance. Předtím se mi pár šancí proměnit nepodařilo, takže o to větší to byla euforie. 

Budete i přes dnešní porážku sezonu hodnotit pozitivně? Přeci jen kvalifikovali jste se do příštího ročníku Poháru mistrů. 
Těžko říct. S Bolkou máme vždy nejvyšší cíle a jinak tomu nebylo ani v tomto ročníku. Stříbrem se tedy chlácholit nebudeme a cílem se bude opět co nejlépe připravit na další sezonu. 

Před sezonou jste ve speciálním videu sliboval trenérovi Naavovi, že se polepšíte a budete dávat víc gólů. Jak jste se plněním tohoto slibu spokojený? 
Doufám, že jsem dodržel to, co jsem slíbil. Dělal jsem vše pro to, aby se to povedlo. Začátek ročníku byl jako na houpačce, ale potom se to konečně rozjelo a povedlo se mi nasbírat poměrně hodně bodů, za což jsem vděčný. Věřím, že má výkonnost bude do budoucna ještě lepší.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se