Náhrada za Delonga? Rytíři přivedli střelce Šmída z Pardubic

Adam Šmíd v dresu Pardubic | foto: SOKOLI Pardubice

Vítkovičtí rytíři ohlásili svou první předsezonní posilu. Z kádru pardubických Sokolů k nim míří Adam Šmíd, který patřil v posledních letech k největším tahounům ofenzivy Východočechů.


Ve Vítkovicích je v posledních chvílích hodně živo. Po odchodu Adama Delonga ohlásili rytíři první posilu. Jejich útoční řady vyztuží kanonýr z Pardubic, který je odchovancem Sokolů a v rámci českých soutěží poprvé mění klub. Zkušenosti s jiným prostředím ale již má. V covidové pauze na podzim 2020 zamířil krátce do švédského klubu Vaxjö Vipers.

V Livesport Superlize debutoval Šmíd 15. září 2018 a jednou asistencí pomohl hráčům z města perníku asistencí k výhře nad Českou Lípou. Celkově odehrál v nejvyšší soutěži 150 utkání v součtu základní části, play-down a baráže, jíž se Sokoly absolvoval vloni. Za tu dobu se trefil ve 118 případech a přidal k tomu ještě 111 asistencí. V sezoně 2018/19 pak pozvedl s mateřským klubem nad hlavu domácí pohár. Ve čtyřech případech se objevil i v juniorské reprezentaci. V dubnu 2018 absolvoval přátelská klání s Lotyšskem a Švýcarskem.

"Do Vítkovic se hodně těším, přestupuji do klubu který dlouhou dobu patří mezi TOP týmy ligy, a to mě hodně lákalo. Věřím, že ukážu co ve mě je a splatím tím důvěru, kterou mi vedení dalo," řekl 21letý florbalista v oficiální zprávě na vítkovickém webu.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se