Řady krajánků rozšíří Pěnička. Kam povedou jeho kroky?

Matěj Pěnička slaví gól v play-off proti Spartě | foto: Martin Flousek/Předvýběr.CZ Florbal MB

V Livesport Superlize nebude nadále pokračovat nejlepší střelec ze zlatého juniorského mistrovství světa v Brně Matěj Pěnička. Po dvou letech opouští kádr Mladé Boleslavi a míří za zahraniční štací.


Kam přesně odchovanec celku FBK Vosy Praha zamíří, ještě není jasné. Jeho nový klub jej teprve představí v nejbližších dnech. Lze tedy spekulovat, do které z top zahraničních lig se vydá. Ve hře je to, že se stejně jako Adam Hemerka zúčastní speciálního draftu do finské ligy, případně že rozšíří řady Čechů ve Švédsku či Švýcarsku.

Pěnička se z mateřského klubu přesunul do organizace Chodova, kde strávil pět mládežnických let. V létě 2018 se stal posilou Bohemians, kde také v sezoně 2019/20 debutoval v Livesport Superlize. Hned v následujícím ročníku byl nejlepším střelcem klokanů a po zlatém šampionátu v Brně si jej vyhlédla Mladá Boleslav, jíž hned v první sezoně pomohl k titulu gólem v superfinále.

Ve středočeském městě kromě svých hráčských povinností plnil i funkci trenéra. Jako asistent získal s dorostenci ligové stříbro. "Vždycky patřilo mezi mé sny hrát v O2 areně o titul. Díky Bolce za příležitost si tento sen splnit. Za každým velkým vítězstvím je hromada tvrdé práce a společné dřiny, bez ní by to nikdy nešlo. Celkově bych řekl, že jsem v Bolce našel to, za čím jsem do klubu šel - především profesionální kolektiv, který je založený na tvrdé dřině a cestě ke společnému cíli. Chci poděkovat celé organizaci, spoluhráčům a fanouškům. Budu Bolce držet palce v nadcházející sezoně – nejen v lize, ale i v mládežnických kategoriích. S dorostenci jsem zažil jeden z nejsilnějších a nejkrásnějších trenérských momentů," řekl Pěnička v rozhovoru na webu Bolky.

Matěj Pěnička na reprezentačním soustředění | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Teď čeká na 21letého florbalistu, který má na svém kontě kromě juniorského zlata také první starty za seniorskou reprezentaci, nová výzva. "Zahraniční angažmá byl vždycky můj sen. Už jako malý kluk jsem všude říkal, že chci jednou hrát v zahraničí. Je to tady a já se musím dobře připravit tak, abych mohl vydat ze sebe to nejlepší. Těším se, že potkám nové lidi a zažiji nové věci," vysvětlil Pěnička.

"Matěj k nám přišel před dvěma lety a už tehdy jsme do naší dohody zakomponovali eventualitu jeho odchodu do zahraničí, což byla dlouhodobě jeho velká motivace. Matěj u nás dosáhl na řadu úspěchů, bohužel jeho roli v týmu ovlivňovaly zdravotní problémy, se kterými se během dvou let průběžně potýkal. Nyní na něj přišla kvalitní zahraniční nabídka, my jsme Matějovi vyhověli a přejeme mu hodně štěstí. Děkujeme za jeho hráčské výkony a za trenérskou činnost, i v ní odvedl dobrou práci," řekl v oficiální zprávě generální manažer boleslavského klubu Tomáš Pacák. 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se