Chodov postupuje do superfinále! V sedmém zápase si poradil s Tatranem

Hráčky Chodova se radují z branky do sítě Tatranu | foto: FAT PIPE FLORBAL CHODOV | Matěj Pašek

Chodov si po dvou letech zahraje ženské superfinále. Utká se v něm s Vítkovicemi poté, co doma ovládl sedmý duel semifinále proti Tatranu.


FAT PIPE FLORBAL CHODOV - PSN Tatran Střešovice 5:3 (3:1, 1:0, 1:2) | stav série: 4:3

Tým z Jižního Města vedl už 8. minuty díky trefě Markéty Prontekerové a využité chybě v obraně Tatranu. O pět minut později zvýšila Eliška Chudá, která navázala na asistenci u prvního gólu. A když v přesilovce přesně zamířila Mirva Naava, Chodov vedl už 3:0. Ještě před přestávkou zažehla snížením plamen naděje Tatranu Lucie Vernerová.

Ve druhé třetině se ale Chodov zásluhou Venduly Štolbové opět dostal do tříbrankového náskoku. V polovině třetí části ho střešovické florbalistky znovu lehce umazaly. Přibližně pět minut před koncem za stavu 4:2 pro Chodov, šel Tatran do rizika a brankářku Moniku Šolleovou vystřídala šestá hráčka.

To se nevyplatilo v 57. minutě, kdy dala do prázdné branky pátý gól Chodova Kateřina Kovaříková. O napínavý závěr se ještě postarala kapitánka Tatranu Nikola Hermanová, která využila dvě a půl minuty před koncem hru v šesti. Závěrečný tlak Střešovic už si chodovské lvice pohlídaly a oslavily postup i se svými fanoušky.

Letos tak došlo v semifinále ke stejné situaci jako před dvěma lety. Sérii Chodova s Tatranem rozhodoval opět až sedmý zápas, ve kterém se radoval tým z Jižního Města. Ten se nyní může těšit na superfinále. V O2 areně se totiž už příští týden v neděli utká o extraligový titul s Vítkovicemi.

Branky: 8. Prontekerová, 14. Chudá, 17. Naava, 26. Štolbová, 57. Kovaříková - 18. Vernerová, 49. Fuchsová, 58. Hermannová. Rozhodčí: Beránek - Přibyl. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváků: 424. Zásahy brankářů: Christianová 11 - Šolleová 15 | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se