Juniorky se loučí s EFT vítězně, přetlačily Švýcarky

Vítězství českých juniorek nad Švýcarkami | foto: Český florbal

Ubojované vítězství si připisují české juniorky na závěr Euro Floorball Tour ve finském Turku. Nad Švýcarkami uspěly hubeným rozdílem 2:1, když se trefily Klubalová s Fuchsovou.


Švýcarsko – Česko 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Utkání bylo velmi skromné na góly. První z nich přitom padl již ve 3. minutě, kdy se dostaly do vedení Švýcarky. Náš národní tým ovšem zanedlouho odpověděl zásluhou Karolíny Klubalové.

Další možnosti se moc nenaskýtaly, a tak remízový stav vydržel do druhého dějství. V něm se mezi úspěšné střelkyně přidala Linda Fuchsová, která tak otočila skóre na 2:1 ve prospěch Češek. Zároveň podle statistik šlo o jedinou českou střelu na branku za celou třetinu.

V závěrečné části se Švýcarky ještě snažily o vyrovnání. Chvilku před koncem zazvonila i tyčka za brankářkou Bačkovou, za její záda již ale žádný míček neprošel. České reprezentantky se tak rozloučily s turnajem těsným vítězstvím.

„Myslím si, že jsme zápas zvládli poměrně slušně. První třetina byla taková oťukávací, bylo to takové bez šťávy. Potřebovali jsme se do toho trošičku dostat, do druhé části jsme tak upravili taktiku, dali jsme gól a dostali jsme se do tempa. Ve třetí fázi jsme již nechtěli bláznit,” řekl po utkání trenér Tomáš Martiník.

Branky: 3. Misteliová – 6. Klubalová, 27. Fuchsová. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. Zásahy brankářek: Florinová 5 – Bačková 10. MATCH CENTER | VIDEOPŘENOS

Sestava Česka: Bačková (Svrčková) – Jirásková, Gocová, Matýsková, Machálková, Hlaviznová, Kubalčíková – Břeská, Baldreichová, Klubalová – Fuchsová, Zerzánová, Křtěnová – Štekerová, Lovíšková, Lískovcová – Fáčková, Skoková, Sikorová.

Pozápasové ohlasy

xxx

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se