Sparta buduje tým na další ročník. Ze Švýcarska se vrací Ujhelyi

Lukáš Ujhelyi v dresu slovenské reprezentace na MS 2022 | foto: Philipp Duesel | www.fotografie-duesel.ch

Aktuální sezona Livesport Superligy ještě neskončila, týmy už ale pomalu skládají kádry na nadcházející ročník. Velkou posilu oznámila pražská Sparta, do jejíchž řad se po ročním působení v kádru Alligator Malans vrací slovenský reprezentant Lukáš Ujhelyi.


Zkušený 26letý florbalista bude znovu oblékat dres, ve kterém před svým odchodem na švýcarskou expedici strávil předešlých osm ročníků. "Sparta byla při návratu do Čech jasná volba. V mém rozhodování hrálo roli celkové prostředí Sparty, které moc dobře znám a vím, co zde mohu očekávat. Vnímám také celkovou vizi klubu do budoucna. Z těchto důvodů byla Sparta mou první volbou a komunikace s jinými kluby nebyla třeba," říká v oficiální zprávě na sparťanském webu odchovanec ATU Košice, jenž už pětkrát oblékl dres slovenské dospělé reprezentace na mistrovství světa.

V kádru Malans v Unihockey Prime League nasbíral v základní části dvanáct bodů. "Uplynulá sezóna byla opravdu náročná. V první polovině to byla jednoznačně adaptace na odlišný styl hry, poté přišla výměna trenéra a celkové týmové rozpoložení nabylo od začátku ideální. To se odrazilo v celkovém příběhu základní části," hodnotí Ujhelyi.

Aligátoři nakonec postoupili do play-off, v němž pořádně potrápili vítěze základní části z Curychu, který sérii rozhodl až v sedmém duelu. Vyřazovací část už však sledoval pouze z tribuny, neboť jej ze hry vyřadilo zrnění. "Osobně uplynulou sezonu nevnímám pozitivně, a to zejména z důvodu mého zranění na začátku tohoto roku. Důvodů k návratu bylo hned několik, velkým vlivem bylo známé prostředí Sparty, možnost mého dalšího rozvoje a rekonvalescence," vysvětluje autor 197 bodů v základní části nejvyšší soutěže.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se