Spoluhráčky mi to servírovaly, culí se rekordmanka Maroszová

Český florbal (ilustrační foto) | foto: Český florbal

Rekordně vysoký triumf si při své premiéře připsaly české juniorky. Navíc okořeněný dalším překonaným milníkem. Rekord v počtu bodů v zápase juniorského šampionátu žen má nově na triku Vendula Maroszová, která pomohla skolit Lotyšky hned sedmi body.


Do vyrovnání absolutního rekordu osmi bodů Magdalény Klímové z Polish Cupu 2012 jí chyběl pouze bod. „Samozřejmě mě to těší, ale jsem hlavně ráda, že jsem mohla pomoci týmu. Spoluhráčky z lajny mi to hezky servírovaly, takže jsem měla lehkou práci,” říká nesobecky loňská mistryně s Vítkovicemi.

V úvodu zápasu to přitom nevypadalo na rekordní výsledek. „Ze začátku jsme byly trošku nervózní, ale pak jsme začaly hrát naší hru a bylo vidět, že jsme o třídu, ne-li víc, lepší, než Lotyšky,” vysvětluje si Maroszová trochu pomalejší rozjezd.

Lotyšské hráčky dokázaly vstřelit jen sedmkrát na českou gólmanku a většinu času se bránily. „Věděly jsme, že budou vycházet ze zatažené obrany a že budou silné v soubojích. Za začátku jsme se tomu moc nepřizpůsobily, ale pak jsme přidaly a šlo vidět, že jsme to zvládaly lépe,” říká autorka čtyř branek a tří asistencí, jíž styl hry nováčka v elitní skupině nepřekvapil.

V úvodu třetí části svěřenkyně Tomáše Martiníka lehce polevily. V závěru ale spustily znovu střeleckou smršť. „Myslím si, že Lotyšky už to ke konci vzdaly. Minimálně mi přišly takové odevzdanější, ale my jsme pořád hrály svou hru a díky bohu se nám podařilo skórovat, protože jsme dost šancí promarnily. 16:0 je super výsledek na začátek turnaje a uvidíme, jak to půjde dál,” hodnotí 18letá florbalistka.

Již ve čtvrtek čeká na juniorské hráčky derby se Slovenskem, kde si v případě triumfu mohou zajistit postup ze skupiny. „Těším se. U týmu je Michal Jedlička, takže to bude o to peprnější a že to dost vyhecuje. Já si ale myslím, že když budeme hrát svoji hru a budeme koncentrované celých šedesát minut, tak že ten zápas v pohodě zvládneme,” uzavírá.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se