Trenérská rošáda v Liberci, áčko oficiálně přebírají Klucho s Kološem

Petr Kološ na střídačce během utkání na Bohemce | foto: Martin Adamec/FbŠ Bohemians

Další superligový kádr vstoupí do novoročního programu s čerstvým trenérským vedením. Na lavičce áčka Liberce končí Zdeněk Skružný s Petrem Salátem, na jejichž místo nastupují dva ještě v minulé sezoně členové sestavy A-týmu Matěj Klucho s Petrem Kološem.


Klucho, který současně vede i reprezentaci do devatenácti let, doposud působil u libereckých juniorů. Kološ po skončení kariéry působil v trenérském štábu Mladé Boleslavi a získal s ní titul. Oba dva již vedli severočeský celek ve školním utkání na půdě Bohemians. Dosavadní koučové superligového áčka míří právě k juniorům, a to včetně mentálního kouče Miroslava Nečase.

Více prozradí tisková zpráva Liberce:

Zdeněk Skružný působil na lavičce FBC Liberec nepřetržitě od roku 2015/2016. Už před touto sezonou měl mnohaleté zkušenosti s vedením elitního týmu Liberec. Ve zmiňované sezoně, kterou Liberec strávil v 1. lize začal vypomáhat jako asistent hlavního trenéra Jana Krále. Od sezony 2016/2017 působil na lavičce Libereckého celku. V aktuálním ročníku spolupracoval s Petrem Salátem, jenž se přesunul od juniorského týmu. Poslední jejich společný odtrénovaný zápas u mužského týmu v sezoně 2022/2023 bylo domácí utkání s 1. SC TEMPISH Vítkovice, které Liberec prohrál vysoko 2:9.

Trenéři Matěj Klucho s Petrem Kološem na střídačce Liberce | foto: Martin Adamec/FbŠ Bohemians


Komentář prezidenta oddílu Františka Příhody:

"Po letním udržení sestavy jsme do sezony vstupovali se dvěma základními cíli. Prvním je jednoznačně účast v play-off, ideálně s přímým postupem z 6. místa po základní části, alternativně postup přes osmifinále play-off. Druhým cílem byl celkový herní posun týmu a přiblížení nejlepším týmům superligy.

Mužský tým se aktuálně pohybuje na rozmezí play-off, herní posun a přiblížení se nejlepším týmům se však realizovat úplně nepodařilo. Vlivů, které to způsobily, je mnoho. Od poměrně početného zranění hráčů, ztráty herní formy, mládím a nezkušeností týmu, ale také i nasazením a vloženou energií celého týmu. A právě přísun nové energie je kromě naplnění sezonního cíle urgentním úkolem pro nové trenéry.

Práce stávajících trenérů si v klubu velmi vážíme a rozhodně jsme o jejich spolupráci nechtěli přijít. Z toho důvodu jsme se dohodli na pokračování vzájemné spolupráce u kategorií junioři - dorost, kde jsme se delší dobu potýkali s nedostatkem zkušených trenérů. Dlouhodobě se snažíme o vytvoření společného působení elitních týmů od mužů až k dorostu s jednoznačným cílem výchovy hráčů pro superligový tým. Z již zmíněných důvodů a nedostatku zkušených trenérů se nám tento úkol nedařilo zcela naplnit. Po provedení těchto změn očekáváme významný přínos i v těchto kategoriích." 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se