Vinohradské florbalové děti pomohly hendikepovaným sportovcům

Elévové a přípravky Královských Vinohrad pomohly hendikepovaným sportovcům | foto: TJ Sokol Královské Vinohrady

Hezký přesahový projekt představily superligové Vinohrady. Dvě z nejmladších kategorií tradičního pražského klubu vybíraly peníze na podporu hendikepovaných sportovců. Více prozradí tisková zpráva SKV.


Na začátku ledna 2023 přišel šéf trenérky elévů a přípravky Lucky Šťastné do práce s tím, že se seznámil s partou hendikepovaných sportovců. A protože je to velký sportovní nadšenec, rozhodl se, že tuto prima partu stejných sportovních nadšenců podpoří skvělým nápadem.

A tak vznikly Cesty Davida Berana. Nápad zaštítil Be Charity, Nadační fond Báry Nesvadbové a Pavlíny Saudkové. Netrvalo dlouho a Lucka Šťastná se rozhodla, že akci Davida Berana podpoří společně s týmem elévů a přípravky SKV. Vše bylo probrány s trenérskými kolegy a následně byl mezi rodiče svěřenců zaslán návrh, zda by také měli zájem celou věc podpořit.

A protože na Vinohradech je tradičně vždy skvělá parta maminek a tatínků, rodiče souhlasili. O co se konkrétně jednalo? Za každý vstřelený gól kategorií elévové a přípravka bude přispěno 20 korun na protézy pro hendikepované sportovce.

Turnaje tak vedle klasického sportovního zápolení naskýtaly další velkou motivaci vstřelit co nejvíce gólů. Oba týmy nasázely dosud 240 gólů, což v přepočtu znamená příspěvek 4 800 korun. "Bylo pak velké překvapení, když na mě v konečném součtu vyskočila vybraná částka 6 565 korun. Díky, jste báječní!" vzkázala dlouholetá trenérka Lucka Šťastná všem přispěvatelům.

Na podzim Lucka s rodiči opět probrala, zda chtějí v charitativní akci pokračovat. A rozhodnutí bylo stejné jako na začátku roku. A tak se do toho mladí sokolové opět pořádně opřeli. Navíc přibyl další tým elévů a ještě jako by to vypadalo, že kluci a holky byli na školení v přesnosti střelby. Po odehraní posledního prosincového turnaje a po sečtení všech branek totiž vyšlo krásné číslo 416 gólů!

Celkově se tak díky usílí všech podařilo vybrat částku 14 885 korun. "Jsem neskutečně pyšná na rodičovskou základnu, kterou kolem sebe na florbale mám. Snažíme se vést děti nejen k tomu zdokonalovat se ve florbalových a sportovních dovednostech, ale vedeme je i ke vzájemnému respektu a k přípravě do života," pronesla s úsměvem Lucka Šťastná.

"Proto bych chtěla Vám rodičům co nejsrdečněji poděkovat za podporu, kterou nám prokazujete a i v této době do toho neváháte jít s námi trenéry," dodala na závěr. A poděkování přidal i zakladatel charitativní akce David Beran. "Děkuji moc elévům a přípravce SKV a hlavně Lucce Šťastné! Moc si vážím vaši pomoci. Přeji vám všem hodně štěstí, zdraví a sportovních úspěchů nejen v roce 2024."

Elévové a přípravky Královských Vinohrad pomohly hendikepovaným sportovcům | foto: TJ Sokol Královské Vinohrady

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se