ČEZ Extraliga zná složení čtvrtfinále! Repríza z minulého roku, derby i bitva Hané s Prahou

Kateřina Kovaříková z Chodova při bitvě ve Vítkovicích | foto: Pavel Netolička/1. SC TEMPISH Vítkovice

Nejvyšší ženská soutěž uzavřela základní část. Nyní známe také složení čtvrtfinále play-off, které vzešlo z výběru soupeřů. Všechny série odstartují již o nadcházejícím víkendu.


Chodov čeká ve čtvrtfinále městské derby s klokankami!

Chodov sáhl po vítězství v základní části a tím i zisku prvního výběru po městském derby, které svede s pražskými Bohemians. Klokanky nezažily úplně povedenou základní část sezony a do čtvrtfinále tak vstupují až ze sedmého místa tabulky.

Proti Chodovu navíc nemají úplně oslnivé výsledky a čeká je tak velmi náročný úkol. V prvním i druhém vzájemném duelu s tímto soupeřem se totiž Bohemians musely popasovat s vysokou prohrou a Chodovu tak mají co oplácet. Čerstvé majitelky pohárového titulu a prezidentského poháru jsou ale na vítězné vlně a zastavit je bude velmi náročné.

Pokusit se o to bude chtít opora klokanek Radka Korbelářová, která se stala nejproduktivnější a nejaktivnější střelkyní svého týmu. Proti ale bude stát silná chodovská ofenzíva v čele s Lucií Baldreichovou a Kateřinou Kovaříkovou, které se obě umístily v top desítce nejproduktivnějších hráček základní části ČEZ Extraligy, kde nechyběla ani Kristína Belicová a Eliška Chudá. Velkou jistotu navíc můžeme spatřit také v chodovském brankovišti, které bude znovu hájit velezkušená Jana Christianová.

Ohlasy trenérů

Ondřej Neuman (FAT PIPE FLORBAL CHODOV): Na volbě jsme se jak s realizačním týmem, tak i hráčkami shodli téměř jednohlasně. Při výběru jsme zohlednili všechna různá hlediska, například i dojezdová, ale samozřejmě hlavně florbalová, jelikož Bohemka hraje dost otevřeně a doufáme, že nás pořádně prověří. Velmi se na sérii těšíme, protože se bude jednat o pražský souboj a utkání s klokankami mají vždy pořádný náboj.

Michal Vojáček (FbŠ Bohemians): Volba nás nepřekvapila, Chodov jako vítěz základní části bude v této sérii favoritem. Naším úkolem bude mu předpokládanou hladkou cestu do superfinále pořádně zkomplikovat. Víme, že jsme na play-off dobře připraveni a chceme navázat na dobré momenty z posledního vzájemného zápasu. Věříme, že pražské derby přiláká hodně diváků.

Po roce stejná volba! Rytířky čekají Bulldogs

Stejně jako v minulé sezoně i v té aktuální se Vítkovice ve čtvrtfinále utkají s Bulldogs. Brněnský celek se v tabulce umístil sice až na pátém místě, po celou základní část ale aktivně bojoval o top čtyřku a byl jí také velice blízko. Po roce se tedy historie opakuje, neboť Bulldočky znovu zaujímají stejné postavení v tabulce a v cestě za postupem jim znovu stanou Vítkovice.

Podaří se brněnským florbalistkám zastavit rozjetý vlak v podobě obhájkyň mistrovského titulu minulého ročníku anebo Vítkovice nedají svému soupeři šanci a přeženou se přes čtvrtfinále stejně rychle jako vloni?

O tom, jak dopadne tato série, by měly rozhodovat zejména Barbora Husková a Michaela Kubečková, které ovládly kanadské bodování celé extraligy a jsou tak hlavní útočnou silou Vítkovic. Na druhé straně zase bude stát opora ženské reprezentace Anna Brucháčková, která se s 39 body stala nejaktivnější hráčkou brněnských Bulldogs a své útočné kvality bude chtít zužitkovat právě v tomto důležitém souboji.

Ohlasy trenérů

Dušan Dudešek (1. SC TEMPISH Vítkovice): Brno bylo jedním ze dvou soupeřů, kteří nám dávali při výběru smysl. Očekávám zajímavou sérii, kterou budeme chtít ukončit v co nejkratším čase.

Martin Czeczinkar (Bulldogs Brno): Z týmu cítím velké odhodlání a sebedůvěru, kterou nabral v těžkých utkáních, jež se nám podařila dovést do vítězného konce. Vítkovické hry i s vybíráním čtvrtfinálového soupeře na rozehrání bereme s úsměvem. Hlavně k tomu chceme přistupovat s pokorou a rytířkám ukázat, že toto v ženském florbale nebo obzvlášť v play-off platit nemusí. Naším cílem bude Vítkovicím sérii co nejvíce znechutit a ukázat jim, že neexistují soupeři na rozehrání. Doufám, že se nám podaří uplatnit zkušenosti z loňska a budeme usilovat o první získaný čtvrtfinálový bod v historii. Budeme se rovněž snažit hledat rozhodující faktory, jak sérii zvládnout, nebo se minimálně obohatit směrem do budoucna.

Ostravské FBC zvolilo cestování! Pro čtvrtfinále ukázalo na Liberec

Jako třetí v pořadí výběru se ostravské FBC rozhodlo sáhnout po dalekém Liberci a ve čtvrtfinále jej tak čeká pořádná dávka cestování. Zdá se ale, že mu ani geografická dálka nedělá při výkonu problémy, neboť proti libereckému kádru drží po základní části celkové skóre 23:7. Dvě jasné výhry dělají z ostravského FBC jasného favorita této série a Liberec tak čeká těžký úkol.

Zastavit totiž bude muset jejich nejaktivnější florbalistku Pavlínu Bačovou, která se v základní části umístila také v top pětici nejproduktivnějších hráček celé ČEZ Extraligy. V bráně navíc ostravský celek bude mít svou zkušenou oporu Veroniku Tomšovou a pro Liberec tak bude velkým oříškem vymyslet střely, které by tuto kvalitní gólmanku oklamaly. Pomoci by jim v tom však měla jejich jasná opora Karolína Klubalová, která táhne svůj tým kupředu skvělými výkony a je tou největší zbraní, kterou budou Severočešky pro čtvrtfinále mít.

Ohlasy trenérů

Jakub Robenek (FBC ČPP Bystroň Group Ostrava): Na výběr už nám zbývaly pouze dva celky, volili jsme mezi Tatranem a Libercem, přičemž jsme sáhly právě po Liberci, tedy hůře umístěném týmu po základní části. S týmem zpod Ještědu jsme se dlouho ve čtvrtfinále nesetkali, takže se na sérii s ním velmi těšíme.

Vojtěch Rondoš (Crazy Girls FBC Liberec): Musím říct, že jsme to, že se střetneme právě s Ostravou, čekali asi úplně nejméně. Domnívali jsme se totiž, že si nás už z prvního místa zvolí Chodov, nebo na nás zbude Olomouc. Nakonec se tak ale nestalo a musíme se připravit na boje s Ostravou. FBC bude samozřejmě jasným favoritem a my se budeme snažit mu sérii co nejvíce znepříjemnit.

Karta je jasná. Na Olomouc zbyl silný Tatran!

Olomouc je po svém historicky nejlepším umístění po základní části velice motivovaná, proti ní ale ve čtvrtfinále bude stát papírově pravděpodobně ten nejsilnější možný soupeř. Po výběrech prvních tří týmů tabulky totiž na Hanačky zbyly po základní části šesté Střešovice a cesta do vysněného semifinále tak pro ně bude velmi těžká.

Tatran, jakožto pravidelný účastník semifinále, sice nezažil úplně povedenou základní část, i tak má ale spoustu zkušeností. Proti Olomouci navíc drží nerozhodné skóre, neboť s ní jednou prohrál 2:4 a podruhé nad ní triumfoval 4:0. Jak tedy tento souboj dopadne?

Jako největší zbraň budou olomoucké florbalistky moct využít svou celosezonní oporu Lucii Cholinskou, která posbírala 29 kanadských bodů v 19 zápasech a stala se tak nejproduktivnější hráčkou a nejlepší střelkyní tohoto týmu. Na druhé straně si Olomouc bude muset dávat pozor na Lucii Želízkovou, která táhne Střešovice kupředu svými 31 kanadskými body a také na brankářku Moniku Šolleovou, která v sezoně předváděla skvělé výkony a proti Hanačkám dokonce vychytala čisté konto.

Ohlasy trenérů

Radek Řehák (FBS Olomouc): Myslím si, že to, že na nás zbude Tatran, bylo dost očekávané. Pro nás bylo hlavně klíčové, že nemůžeme narazit na žádného soupeře z nejsilnější trojky. Jsme rádi za změnu, nepojedeme totiž jak už bývalo poslední dobu zvykem do Ostravy, ale čekají nás souboje s týmem z hlavního města. Na sérii se Střešovicemi se těšíme a bude velmi zajímavé sledovat, jak dopadne, poněvadž na vzájemná střetnutí v probíhajícím ročníku je to vyrovnané.

Pavel Hudík (PSN Tatran Střešovice): Trošku jsme tušili, že to takhle dopadne a utkáme se právě s Olomoucí. Vnímáme, že se nám základní část moc nevydařila, takže doufáme v napravení právě v nadcházejícím play-off. Na sérii s FBS se moc těšíme a chceme v ní ukázat, jak moc jsme doopravdy silní.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se