Ženy otevřely MS výhrou nad Polskem! Krupnová je superreprezentantkou, Ratajová má hattrick

Úvodní duel světového šampionátu v Singapuru si Češky střihly proti sousednímu Polsku. Kapitánka národního týmu Eliška Krupnová v něm překonala historický milník v počtu repre startů a stala se tak českou superreprezentantkou.


Úvodní zápas českého ženského národního týmu byl jubilejní zejména pro kapitánku Elišku Krupnovou, která v něm překonala rekord v počtu reprezentačních startů napříč kategorií mužů a žen. Její vstup do tohoto utkání byl zapsán jako číslo 136, což znamenalo, že se osamostatnila na prvním místě před Hankou Koníčkovou a stala se tak českou superreprezentantkou.

Vstup do utkání se ale jejímu týmu moc nepovedl a Polsko se po skvělé akci dobře známé Malwiny Zagórske dostalo do brzkého vedení. To ale netrvalo nijak dlouho, neboť se vzápětí osvědčila parádní spolupráce mezi Annou Brucháčkovou a Denisou Ratajovou, která zařídila dvě české trefy a poslala tak národní tým do vedení 3:1. Hra pak trochu zdivočela a v poslední pětiminutovce první třetiny tak diváci viděli hned čtyři branky.

Ve druhé části se naopak tempo hry trochu uklidnilo a Češky začaly více držet balónek. Opřít se navíc mohly o v tomto zápase skvělou Denisu Ratajovou, která si v čase 30:37 připsala hattrick a za jediné utkání tak překonala svůj výkon z minulého šampionátu. Na její výkon navázaly také její spoluhráčky a česká reprezentace si tak proti Polsku dokráčela pro poklidné vítězství 9:3.

"Vnímal jsem, že tým je trochu nervózní. Na první zápas šampionátu jsme se připravovali dlouho, věděli jsme, že je pro nás důležitý a že ho musíme zvládnout, jenže soupeřky prakticky z prvního kontru skórovaly a nervozita se tak protáhla na trochu déle. Moje premiéra ale i přes kostrbatý začátek proběhla v pořádku," hodnotí utkání trenér Lukáš Procházka, pro kterého byla tento zápas premiéra v roli hlavního kouče ženské reprezentace. "Spokojenost panuje s celým zápasem. Jsem rád, jak tým zareagoval a že jsme to zvládli," dodává spokojeně.

Česká republika - Polsko 9:3 (5:3, 2:0, 2:0)

Branky: 9. Ratajová, 13. Suchá, 14. Ratajová, 18. Brucháčková, 18. Chudá, 22. Suchá, 31. Ratajová, 51. Suchá, 55. Krupnová - 5. Rajska, 17. Krzywak, 20. Zagórska. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. Zásahy brankářek: Jana Christianová 24 - Zuzanna Abramczyk 40. | MATCH CENTER | ČT Sport | PODROBNÉ PŘEDSTAVENÍ SOUPEŘEK

Videoohlasy po utkání

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se