Juniorská reprezentace se sejde v Bystřici. Nováčkem je Čelakovský

Juniorská reprezentace na EFT v St. Gallenu | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Svěřenci Matěje Klucha mají za sebou Euro Floorball Tour ve Švýcarsku, odkud si odvezli druhé místo i vítězství nad Švédskem. Turnaj ukázal ale také ukázal, na čem je potřeba pracovat. „Určitě se chceme i nadále věnovat sladění rolí v rámci týmu. Florbalově pak soustředění v Bystřici zaměříme na hru pod tlakem a brejky,“ představil reprezentační trenér program kempu, který proběhne v Bystřici nad Pernštejnem od 29. září do 2. října.


Čeští junioři dokázali v prvním utkání švýcarského EFT porazit Švédy 4:3 po nájezdech, následovala prohra 5:8 s Finskem a závěrečné vítězství 10:2 nad domácím týmem. "Nechceme se řídit pouze pocity, turnaj si tedy stále vyhodnocujeme na základě videí i dat. V předchozí přípravě jsme se až tak detailně nevěnovali brejkům a hře pod tlakem, což bylo nyní na turnaji vidět. To bude tedy cíl právě na tento kemp," vysvětlil důvody zaměření Klucho.

V nominaci figuruje 22 hráčů do pole a tři brankář. Do sestavy se tak vrací několik hráčů, kteří na EFT nebyli, ale pravidelně se účastnili předchozích akcí juniorské reprezentace. Konkrétně se jedná o brankáře Viktora Hejnu a čtyři hráče do pole - Lukáše Kafku, Adam Kuchynku, Lukáše Macháčka a Adama Zubka. Úplným nováčkem je pak Matěj Čelakovský z Tatranu Střešovice. "Jedná se o hráče, kterého už delší dobu sledujeme. Matěj se nám líbil v přípravě s Tatranem a přesvědčil nás, že si zaslouží dostat šanci," okomentoval hlavní trenér premiéru Čelakovského v nominaci juniorské reprezentace.

Kromě florbalových cílů chce realizační tým i nadále pracovat na týmové dynamice a spolupráci. "Neustále se chceme zaměřovat na zlepšování komunikace v rámci celého týmu. Na EFT jsme s hráči pracovali na definování rolí jak v zápase, tak i mimo něj, aby znali svůj přínos a uměli ho pojmenovat i směrem ke spoluhráčům. Dále proběhne druhé kolo sociomapování, které nám pomůže zjistit vazby i atmosféru v týmu," vysvětlil Klucho také další náplň soustředění.

Nominace reprezentace juniorů

  • Kemp (Bystřice nad Pernštejnem)
  • 29. 9. - 2. 10.
  • Brankáři: Draslar Adam (Tatran Střešovice), Hejna Viktor (Sparta Praha), Týc Tomáš (Florbal MB).

    Hráči: Bílek Vojtěch, Petrák Jaroslav (oba FbŠ Bohemians), Bohuslávek Jakub (Kanonýři Kladno), Čelakovský Matěj, Eliáš Filip, Macháček Lukáš, Vavroušek Šimon (vš. Tatran Střešovice), Faksa Jakub, Smutný Filip (oba FBC Liberec), Fišera Michal (Florbal MB), Fukala Lukáš, Gattnar Martin, Jankovský Ondřej, Palčinský Adam, Zubek Adam (vš. 1. SC Vítkovice), Chatrný Daniel, Mikoláš Adam (oba FBC Ostrava), Kafka Lukáš, Votava Antonín (oba Florbal Chodov), Kuchynka Adam, Mühlfait Jakub, Wertheim Michael (vš. Sparta Praha).

    Nahrávám

    Vyhledávání

    Ceskyflorbal.cz

    E-mail

    Jméno

    Příjmení

    Datum Narození

    heslo

    heslo pro kontrolu

    Souhlasím se zpracováním osobních údajů

    Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

    Nebo

    Zapomenuté heslo

    K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

    Zadejte E-mail

    Vzpomněl/a jste si?

    Ještě nemáte účet

    Zaregistrujte se