BigBoard Superfinále bude v ostravské režii! FBC bude obhajovat titul proti Vítkovicím

Radost florbalistek FBC po výhře v semifinále | foto: FBC ČPP BYSTROŇ GROUP OSTRAVA

Extraliga žen ve středu odehrála páté zápasy semifinále, v nichž držely mečbol oba ostravské celky. Ty nakonec také série ukončily a BigBoard Superfinále tak již zná oba své účastníky.


FAT PIPE FLORBAL CHODOV - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 2:3 (0:2, 2:0, 0:1) | Konečný stav série: 1:4

Duel se vším všudy - tak by se dalo charakterizovat páté a poslední semifinále mezi ostravským FBC a Chodovem. Hosté se do vedení dostali již v první třetině, v té druhé zase úřadovaly florbalistky Chodova, ale vše se rozlousklo až v poslední části zápasu. V té se totiž v přesilové hře prosadila Linda Pudišová a její branka ze 45. minuty se nakonec stala tou rozhodující a v určitém slova smyslu také zlatou. Přesně její gól totiž FBC posunul do druhého superfinále v historii tohoto klubu. A i když chodovská brankářka Jana Christianová neskutečnými 32 zákroky dlouho držela svůj tým nad vodou, ani její hrdinský výkon na výhru nestačil a Chodov tak v sezoně 2022/2023 končí.

Branky: 22. Venerová, 37. Fáčková - 13. Káčová, 16. P. Hudáková, 45. Pudišová. Rozhodčí: Lucie Hejnová - Tomáš Kostinek. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:2. Diváci: 315. Zásahy brankářek: Jana Christianová 32 - Veronika Tomšová 20. | MATCH CENTER

1. SC TEMPISH Vítkovice - PSN Tatran Střešovice 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) | Konečný stav série: 4:1

Tatran s lídrem základní části svedl další velice těsný souboj, v přetahované ale nakonec padl a jeho pouť sezonou tak končí. Vše započala Barbora Husková, která domácí poslala do vedení již v 5. minutě. Na další branku se pak čekalo až do poloviny základní hrací doby, po druhé trefě Vítkovic se ale poprvé prosadily také Střešovice a duel tak za stavu 2:1 spěl do třetí části. V té už ale gól nepadl a rytířky tak udržely svůj útlý náskok až do konce základní hrací doby. V boji o mistrovský titul se tedy vydají vstříc velkému překvapení posledních dvou sezon a zároveň obhájci zlata z minulé sezony.

Branky: 5. Husková, 29. Trošková - 40. S. Korbelářová. Rozhodčí: Viktor Kubala - Patrik Mik. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. Diváci: 146. Zásahy brankářek: Nikola Příleská 11 - Monika Šolleová 18. | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se