Praha, Středočeši a domácí hráčky. Finále ODM je kompletní

Radost ze vstřelené branky na ODM 2022 | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Předposlední den Olympiády dětí a mládeže je u konce. Ve čtvrtek už na týmy čekají jen závěrečné zápasy, kde se rozhodne, kdo získá jakou medaili. Ve finále obou kategorií je Praha. Mezi dívkami ji vyzve Olomoucký kraj, u chlapců se do nejdůležitějšího duelu turnaje probojoval Středočeský kraj. 


Praze se daří. V semifinále jsou oba její výběry

I když jiný průběh, výsledek je stejný. První čtvrtfinálové duely vyhrály shodně výběry Prahy. Dívky z hlavního města nastoupily proti Moravskoslezskému kraji a už od prvních minut si šly za postupem mezi čtyři nejlepší týmy turnaje. Když se na konci 13. minuty prosadila podruhé v zápase Agáta Procházková, vedla Praha už 6:0. Brankostroj se sice ve druhé polovině lehce zasekl, výsledek byl ale jednoznačný - 8:0. 

První čtvrtfinále chlapeckého turnaje nabídlo daleko vyrovnanější bitvu. V hlavní roli byli opět zástupci Prahy, tentokrát se ale favorit až do poslední minuty strachoval o postup. Hoši z Jihočeského kraje hráli výborně, po 10 minutách byl stav 3:3. Praha ale nakonec odskočila do dvoubrankového vedení, a i když Jihočeši ještě snížili, pojistku na konečných 6:4 přidal dvě sekundy před koncem Ondřej Pecka. 

Začalo také play-out dívek. Plzeňský kraj si připsal první tři body do tabulky, když zdolal poměrem 3:1 Ústecký kraj. 

Jihomoravský kraj válí. Postupují chlapci i dívky

Po Praze bude mít oba své týmy v semifinále také Jihomoravský kraj. Dívky nedaly šanci Jihočeskému kraji a vyhrály vysoko 13:4. "Nečekaly jsme, že to bude takhle jednoznačné. Občas jsme moc ztrácely balonky a mohly dát ještě o pár branek více. Ale teď si půjdeme odpočinout, protože chceme do finále," usmívá se po utkání Lucie Baldreichová, která k triumfu přispěla hattrickem a k tomu si připsala ještě dvě asistence.

V chlapecké části si pak Jihomoravané poradili s Ústeckým krajem. Zpočátku vyrovnaný duel definitivně rozsekl ve 25. minutě Daniel Málek, když v přečíslení 2 na 1 zvolil přesnou střelu do levého růžku soupeřovy brány. V tu chvíli zvýšil na 4:1 a o postupujícím bylo rozhodnuto. Jihomoravané nakonec slaví výhru 5:1. 

V dívčím play-out přemohly hráčky Zlínského kraje 3:1 své sokyně z Pardubického kraje, defenzivní bitvu mezi Karlovarským krajem a Vysočinou rozhodla jediným gólem utkání ve prospěch výběru ze západu Čech Alexandra Kroupová.   

Semifinále začíná být kompletní. Slaví Liberecký kraj

Také třetí čtvrtfinálové duely přinesly výhry stejného kraje - tentokrát Libereckého. Chlapci ve vyhroceném duelu přehráli Zlínský kraj. "Bylo to hodně emotivní, ale jsme strašně rádi, že jsme dokázali vyhrát," říká dvougólový střelec Jakub Cejnar. Svou druhou trefou zvyšoval na 5:2, Zlínský kraj ale dokázal brzy snížit na rozdíl jediné branky. "Pořád jsme věřili, že náskok udržíme," prozradil Cejnar. Liberecký kraj se tak po triumfu 8:5 může těšit na semifinále s Prahou. 

Mezi dívkami se rozhodovalo až v posledních minutách. Hrdinkou utkání se nakonec stala Lucie Švajcrová, když na konci 28.minuty vrátila svému týmu vedení a stav 4:3 už Liberecký kraj nad soupeřem z Královéhradeckého kraje udržel. Stejně jako jejich kolegy na ně čeká v semifinále Praha.   

Začalo také play-out chlapeckého turnaje. V prvním duelu získali tři body do tabulky hráči Královéhradeckého kraje, když poměrem 5:1 zdolali Vysočinu.

Semifinále je kompletní. Proklouzly do něj i domácí hráčky

Čtvrtfinálové duely jsou minulostí. Poslední souboj o místenku mezi elitní čtveřicí byl v chlapeckém turnaji jednoznačnou záležitostí. Hráči Středočeského kraje nedali zástupcům Plzeňského kraje šanci a postupně jen zvyšovali svůj náskok. Na výsledkové tabuli svítil na konci duelu stav 8:1. Středočechy čeká v semifinále Jihomoravský kraj. 

Dívkám z největšího českého kraje už se tolik nedařilo. Poté, co ovládly základní skupinu, na ně čekal nabuzený domácí výběr. Olomoucký kraj rychlými útoky a poctivou obranou nenechal soupeřky, aby se dostaly do tempa, a nakonec po triumfu 3:1 postupuje dál. Na všech gólech měla podíl Valentýna Zerzánová (2+1). 

Začaly zápasy o umístění. Daří se Jihočechům

Na vstřebání čtvrtfinálové prohry měly týmy jen pár hodin, protože kromě bojů o medaile se hraje i o umístění na 5. až 8. místě. A právě o 5. příčku si ve čtvrtek zahraje mezi chlapci Jihočeský kraj, který zdolal 7:2 Zlínský kraj. "Hrajeme nad naše očekávání, je to historicky nejlepší výsledek Jihočechů. Budeme chtít skončit pátí," říká sebevědomě útočník Dominik Dolejš. Na triumfu nad Zlínským krajem se podílel čtyřmi brankami. "Hrajeme týmově a mně se také daří. Snad to zítra dotáhneme," doufá. 

Mezi dívkami budou o celkovou 5. pozici hrát reprezentantky Moravskoslezského kraje. V dlouho vyrovnaném duelu s Královéhradeckým krajem rozhodla 25. minuta, kdy se během sedmi sekund prosadily Aneta Feiková a Nela Sikorová. Zápas nakonec skončil 5:2. 

Ve skupinách play-out byly k vidění dvě remízy. Klání mezi chlapci Pardubického a Karlovarského kraje skončilo 2:2, shodně 3:3 se rozešly dívčí výběry Plzeňského a Zlínského kraje. Hráčky Vysočiny pak porazily Pardubický kraj 3:1.  

Středočešky budou hrát o 5. místo, stejně tak chlapci z Ústí

Čtvrteční finálový program je stále konkrétnější.V turnaji chlapců se o 5. místo s Jihočeským krajem střetnou reprezentanti Ústeckého kraje. Ti jednoznačným výsledkem 8:3 deklasovali Plzeňský kraj. Západočeši budou hrát o celkové 7.místo s krajem Zlínským. 

Mezi dívkami si chuť po nepovedeném čtvrtfinále spravily Středočešky, když protivnice z jihu Čech rozdrtily 9:1. Pěti body za dva góly a tři asistence zazářila Aneta Machulková. Na Středočešky čeká ve čtvrtek Moravskoslezský kraj, Jihočešky se v souboji o 7. pozici střetnou s Královéhradeckým krajem. 

Středeční play-out mezi dívkami už skončilo. V závěrečném zápase zvítězil Pardubický kraj díky hattricku Terezy Spoustové nad Karlovarským 3:2. Mezi chlapci se ještě hraje. 

Praha září. Ve finále jsou oba její týmy

První semifinále měla stejné složení - Praha proti Libereckému kraji. A výsledek byl také shodný, do finále se mezi chlapci i dívkami dostaly výběry hlavního města. 

Chlapecké semifinále bylo až do 18. minuty bez branek, pak se ale tvrdou střelou do horního roku prosadil útočník pražského celku Adam Kos. Rozhodující byla 25. minuta, ve které vstřelil nakonec vítězný gól Jan Krejča. "První polovinu jsme měli odehrát lépe. Jsme ale samozřejmě rádi, že jsme to urvali v té druhé," říká šťastný střelec Krejča, který konečné vítězství 5:1 pečetil trefou do prázdné branky. 

Dívčí semifinále mělo průběh odlišný. Praha vedla po dvou přesných zásazích Lindy Fuchsové už na začátku 5. minuty 2:0. "Důležité je, že jsme podaly týmový výkon. Za góly jsem určitě ráda, ale bez holek bych je nikdy nedala," oceňuje střelkyně své spoluhráčky. I když se Libereckému kraji podařilo vyrovnat, Praha nakonec díky trefám Denisy Výborné a Magdalény Netrefové vyhrála 4:2. 

V play-out chlapeckého turnaje došlo ke dvěma remízám. Body za výsledek 2:2 si rozdělily Vysočina a Karlovarský kraj, duel mezi Olomouckým a Královéhradeckým krajem pak skončil 4:4. Hattrickem za domácí se blýskl Martin Mikolajek. V posledním středečním duelu ještě Moravskoslezský kraj udolal 4:1 Pardubický kraj. 

Praha, Středočeši i domácí hráčky. Finále ODM je kompletní

Přesvědčivé výkony na turnaji prokázali hráči Středočeského kraje i v semifinále. Proti Jihomoravanům byli zejména efektivnější a po výhře 4:1 postupují do finále proti Praze. "Byl to vyhecovaný a koukatelný zápas. Finále byl náš cíl," podotýká střelec prvních dvou branek Aleš Chmelař. 

Semifinále dívčího turnaje mezi Olomouckým krajem a Jihomoravankami bylo daleko dramatičtější. Ještě ve 23. minutě prohrávaly domácí reprezentantky 1:3. "Byly jsme už zoufalé, ale vzchopily jsme se. Hrály jsme jako tým," přemítá hráčka Olomouckého kraje Valentýna Zerzánová. Právě ona nakonec v čase 28:23 dokonala obrat na 4:3. "Už jsem viděla, jak budeme po zápase oslavovat," prozrazuje, co se jí honilo hlavou, když balonek zapadl do síťky. Ve finále čeká Olomoucký kraj Praha. 

Výsledky turnaje chlapců

Čtvrtfinále 
kraj Praha - Jihočeský kraj 6:4
Jihomoravský kraj - Ústecký kraj 5:1
Liberecký kraj - Zlínský kraj 8:5
Plzeňský kraj - Středočeský kraj 1:8

Semifinále
kraj Praha - Liberecký kraj 5:1
Jihomoravský kraj - Středočeský kraj 1:4

o 5. až 8. místo
Jihočeský kraj - Zlínský kraj 7:2
Ústecký kraj - Plzeňský kraj 8:3

Play-out
kraj Vysočina - Královéhradecký kraj 1:5
Olomoucký kraj - Moravskoslezský kraj 3:4
Pardubický kraj - Karlovarský kraj 2:2
kraj Vysočina - Karlovarský kraj 2:2
Olomoucký kraj - Královéhradecký kraj 4:4 
Pardubický kraj - Moravskoslezský kraj 1:4

Výsledky turnaje dívek

Čtvrtfinále
kraj Praha - Moravskoslezský kraj 8:0
Jihomoravský kraj - Jihočeský kraj 13:4
Liberecký kraj - Královéhradecký kraj 4:3
Olomoucký kraj - Středočeský kraj 3:1

Semifinále 
kraj Praha - Liberecký kraj 4:2
Jihomoravský kraj - Olomoucký kraj 3:4

o 5. až 8. míso
Moravskoslezský kraj - Královéhradecký kraj 5:2
Jihočeský kraj - Středočeský kraj 1:9

Play-out
Plzeňský kraj - Ústecký kraj 3:1
kraj Vysočina - Karlovarský kraj 0:1
Pardubický kraj - Zlínský kraj 1:3
Plzeňský kraj - Zlínský kraj 3:3
kraj Vysočina - Ústecký kraj 3:1
Pardubický kraj - Karlovarský kraj 3:2

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se