V Brně se konala 25. valná hromada Českého florbalu

Tisková konference, ilustrační foto | foto: Martin Flousek/Český florbal

V neděli 4. června proběhla v Brně 25. valná hromada Českého florbalu, na které byla projednána celá řada témat.



Hlavním tématem valné hromady bylo vyhodnocení činnosti v uplynulé sezoně, jež proběhla navzdory obavám ze zvyšování cen bez významných problémů. Standardně byla valná hromada seznámena s hospodařením a fungováním v uplynulém roce, současně schválila rozpočet. Probírala se aktuální situace spojená s veřejnými financemi a podporou sportu. Na řadu přišly také debaty ohledně úpravy stanov, z důvodu nutnosti schválit změny s ohledem na zrušení rozhodčího soudu Českého olympijského výboru a podnětů pramenících ze změn na straně Národní sportovní agentury.

Valná hromada byla seznámena se zprávami Arbitrážní komise, Disciplinární komise a Odvolací a revizní komise, a zároveň byla seznámena se situací s ohledem na průběh regionálních valných hromad. Výkonný výbor avizoval, že se bude situací dále zabývat především s ohledem na možná řešení pro budoucnost i kvůli udržení kultury florbalového prostředí. O tématu jsme informovali zde.

Debatovalo se rovněž na téma světového šampionátu žen 2025, které bude na základě nedávného rozhodnutí Mezinárodní florbalové federace hostit Česká republika.

Jak je zvykem, valné hromadě předcházelo páteční zasedání výkonného výboru a sobotní jednání se zástupci florbalových regionů s vedením Českého florbalu. Diskutovala se témata finanční situace ve florbale a celkově ve sportu i s ohledem na vývoj přístupu NSA. Dále personální struktura a její vývoj, hodnocení přihlášek do soutěží a vývoje v této oblasti, hodnocení a přístup k regionálním rozvojovým plánům, programy podpory oddílů v novém nastavení, mezinárodní projekt Floorball: Fit For Future, v neposlední řadě i přístup k ženskému florbalu včetně budoucích akcí v čele s MS 2025 a zmíněná úprava stanov vůči účasti na regionálních valných hromadách.

Současně proběhly workshopy zaměřené na rozvojový plán, tedy celkovou strategii florbalu do roku 2032 a následně i konkrétní pracovní skupiny v oblastech ekonomiky a financování sportu, rozhodčích, soutěží, ženského florbalu a mládeže.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se