Zase nám uteklo posledních deset minut, říká Maroszová

Vendula Maroszová během utkání se Švédskem | foto: Český florbal

Svěřenkyně Lukáše Procházky nestačily ani na druhého skandinávského soupeře, když Finkám podlehly 3:7. Utkání bylo přitom hodně dlouho vyrovnané, rozhodující pasáž přišla až v závěru. „Měly jsme dost šancí a nedaly. Soupeřky proměnily všechno,“ hodnotí druhý duel EFT Beránková.


České reprezentantky si i v druhém utkání na Euro Floorball Tour vytvořily nadějné vedení, jenže Finky během druhé části otočily skóre z 0:2 na 3:2. Na začátku třetí části ještě stihla jednou vyrovnat Mezerová, poté už ale úřadoval tým Suomi. „Jsme zklamané. Výsledek 3:7 podle mě úplně neodpovídá průběhu zápasu,“ myslí si obránkyně Vendula Beránková.

„Zhruba do padesáté minuty jsme hrály vyrovnané utkání, bohužel nám zase uteklo posledních deset minut, kdy nám Finky nasázely góly a odskočily nám,“ souhlasí její jmenovkyně Maroszová. Právě 50. minuta byla klíčová. Po přesilovkovém gólu Nordlundové totiž soupeřky získaly dvoubrankové vedení, které už svěřenkyně Lukáše Procházky marně dotahovaly.

„Dlouho to bylo vyrovnané, měly jsme hodně gólových šancí. Bohužel jsme je neproměnily a Finky naopak daly všechno,“ smutní Beránková, která už patří mezi zkušené reprezentantky, přestože je jí teprve 22 let. Premiérové starty mezi dospělými naopak zažívá Maroszová, jež se gólově prosadila proti Švédsku i Finsku. „Je to pro mě splněný sen. Oproti juniorskému florbalu je to ale hodně náročné,“ komentuje své první zkušenosti.

V českém výběru navíc není jediná. Do Uppsaly se podívalo i několik jejích spoluhráček z letošního juniorského šampionátu, kde naše reprezentantky vybojovaly historické stříbro. „Holky jsou skvělé. Je vidět, že do toho skočily po hlavě a ničeho se nebojí. Hrají bez respektu i proti hráčkám, které už mají nějaké jméno. Je to super,“ hodnotí Beránková výkony mladších hráček.

Je i celé družstvo nyní čeká na turnaji ve Švédsku poslední zápas, který je na programu už v nedělních 10:00. Času na regeneraci je tedy málo. „Dáme si dobrou večeři a dobrý spánek. Zítra možná ještě proběhne nějaký meeting a půjdeme do toho,“ říká Beránková odhodlaně. „Uděláme si ještě klasickou rozcvičku a půjdeme vyhrát!“ doplňuje ji Maroszová.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se