Chodovské lvice se radují, ve finále rozstřílely ostravské FBC!

Marie Havlíčková otevřela skóre finálového duelu | foto: Český florbal/Martin Flousek

Úterní program finále Poháru Českého florbalu na jihu Čech odstartovala bitva mezi ženami Chodova a FBC Ostrava. K vytouženému triumfu si došly vcelku jednoznačně hráčky z Jižního Města, které nedovolily soupeřkám ani jednou skórovat a naopak se dokázaly prosadit hned sedmkrát!


FAT PIPE FLORBAL CHODOV - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 7:0  (2:0, 2:0, 3:0)

Na první branku ženského finále si diváci v Českých Budějovicích počkali až do 19. minuty. Po úvodním rozkoukávání obou celků musely řešit Tomšová na jedné straně i Christianová na straně druhé nebezpečné situace. Ujala se však až akce ze závěru první dvacetiminutovky, díky které rozjásala Chodov dorážkou zblízka Marie Havlíčková. Ostravské FBC si následně na tuto situaci vyžádalo trenérskou výzvu, která však úspěšná nebyla a z následné početní výhody přidala druhou branku celku z Jižního Města finská legionářka Mirva Naava. 

Chodovské lvice pokračovaly ve své aktivitě z první části i nadále, za což byly odměněné. Po necelých šesti minutách druhé dvacetiminutovky totiž navýšila vedení svého celku přesnou ranou z první Barbora Fáčková. Ostravanky se těžko prokousávaly přes chodovskou defenzivu a když se jim to podařilo, tak vše řešila jistá Christianová. Naopak Pražanky hrající s chutí ještě v prostřední periodě skórovaly počtvrté v zápase. Postarala se o to opět dvojce Lucie Baldreichová a Barbora Fáčková. Tentokráte si chodovské hráčky své role prohodily a první jmenovaná rozjásala fanoušky týmu Ondřeje Neumana. 

Ostravské FBC chtělo střelecké trápení ve finále prolomit v nabídnutých přesilových hrách, ani v jedné se však družstvu trenéra Jakuba Robenka skórovat nepodařilo, naopak dokonce Ostravanky inkasovaly. Lucie Baldreichová ukázala svojí šikovnost a po rychlém uvolnění zpoza branky zasunula míček za záda Tomšové. Právě mladá chodovská útočnice se v 52. minutě dočkala hattricku. Ostravský celek se totiž rozhodl ke hře v šesti, kterou chodovský tým trestal právě brankou Baldreichové. FBC nechtělo složit zbraně a pokusilo se alespoň smazat čisté konto Jany Christianové. To se mu však nepovedlo, naopak poslední zářez na chodovskou pažbu přidala Barbora Vávrová. Chodovské ženy tak po několika finálových nezdarech slaví, stávají se vítězkami pohárového ročníku 2023/2024 a v příští sezoně je čeká Pohár mistryň! 

Branky a asistence: 19. Havlíčková (Belicová), 20. Naava (Fáčková), 26. Fáčková (Baldreichová), 36. Baldreichová (Fáčková), 45. Baldreichová (Janatková), 42. Baldreichová, 47. Vávrová. Rozhodčí: Patera - Staňková. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 1074. Zásahy brankářek: Christianová 17 - Tomšová 16. | Živý přenos | MATCH CENTER


FAT PIPE FLORBAL CHODOV: Christianová (Bačková) - Balková, Naava, Fáčková, Frantíková (C), Plášková, Skalíková, Jiříková , Vejvodová, Chudá, Kovaříková, Baldreichová, Janatková, Prontekerová, Belicová, Havlíčková, Břeská, Vávrová, Štolbová 

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Tomšová (Prátová) - P. Hudáková, Bínová, Sigmundová, Rybičková, Vrlíková (C), Bačová, Káčová, Pudišová, Kotzurová, Zagorska, Hurníková, Chalupová, Niemczyková, Gálová, Včelná, Středulová, K. Hudáková, Feiková. 

Ohlasy po utkání

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se