První liga žen míří do semifinále! Diváky čekají zajímavé série

Florbalistky Startu98 po vyhraném čtvrtfinále 1. ligy žen | foto: FAT PIPE Tigers Start98

Druhá nejvyšší ženská soutěž dál pokračuje ve svých play-off bojích a na řadě je nyní semifinále. To uvidíte kompletně živě na platformě ceskyflorbal.tv po zakoupení předplatného pro neelitní soutěže.


První liga žen se pomalu blíží do velkého finiše a za branami už tak číhá semifinále. V tom se v této sezoně představí vítězové obou skupin společně s majiteli druhých míst tabulek. Obě série odstartují již tuto sobotu 23. března ve večerních hodinách.

FAT PIPE Tigers Start98 - FBC Kutná Hora

Celku, který ještě minulou sezonu nastupoval v ženské extralize, se první ročník v 1. lize žen zatím skvěle daří. Po suverénním vítězství v základní části se Start98 vyhnul předkolu a zamířil rovnou do osmifinále. To pro něj bylo trochu krušnější, neboť ho Panthers v prvním utkání překvapily deseti brankami a ve druhém klání zápas dospěl až do prodloužení. Tigers tak s jednou prohrou doslova visely nad propastí, prodloužení ale ovládly trefou na 7:6 a třetí duel proti tomuto soupeři už zvládly se stoickým klidem. Ve čtvrtfinále na pražský kádr čekal další městský soupeř, tentokrát celek SKV, se kterým si Start98 poradil v nejkratším možném čase a zamířil tak do semifinále. 

V boji o postup do velkého finále a tím i možnosti návratu mezi elitu se Tigers utkají s Kutnou Horou. Florbalistky tohoto kádru se v základní části východní skupiny umístily na druhé příčce tabulky a rovněž se tak vyhnuly 1. kolu play-off. V osmifinále se Kutná Hora utkala s Horní Suchou a i přes vyrovnaný druhý zápas, který rozhodlo až prodloužení, zvítězila 2:0 na utkání. Nyní ale budou místní florbalistky v cestě za postupem čelit velké florbalové síle a rovněž velké zkušenosti, kterou do Startu98 přináší zejména juniorské vicemistryně světa Karolína Janatková, Karolína Mezerová nebo Emilie Skalíková z extraligového Chodova.

FBC Dobruška - Florbal Chomutov

Druhou semifinálovou dvojici utvoří neméně zajímavé týmy, kterými jsou Dobruška a Chomutov. Dobruška zatím prožívá vysněnou sezonu a po naprosté dominanci v základní části si v klidu poradila také se svým osmifinálovým soupeřem. Po dvou jednoznačných výhrách nad Aligators si florbalistky Dobrušky vybraly slabší chvilku v těsném čtvrtfinále s Black Angels, které otočily ze skóre 0:1 na zápasy až na výhru 2:1 v sérii. Zvlášť rozhodující klání nabídlo neskutečný nervák. Východočešky vedly před fantastickými 410 diváky 7:0, ale Pražanky dokázaly náskok stáhnout na rozdíl jediného gólu, který už jim ale Dobruška nedovolila odmazat. Posilněné těmito vyrovnanými zápasy nyní míří florbalistky z východu Čech do semifinále.

A v něm se Dobruška střetne s druhým týmem tabulky západní části soutěže, kterým je Chomutov. Ten si po přesvědčivé výhře 2:0 na zápasy v osmifinále připsal také jednoznačný triumf ve čtvrtfinále, ve kterém vyřadil Mladou Boleslav, tedy bývalý extraligový celek. Nyní ale chomutovské florbalistky čeká velmi těžký úkol, neboť budou muset zastavit rozjetý prvoligový vlak jménem Dobruška. Chomutov bude těžit z výkonů řady bývalých extraligových florbalistek a větších zkušeností s těmito fázemi vyřazovacích bojů.

Program semifinálových zápasů 1. ligy žen
1. semifinále

So 23. 3.  19:00 FAT PIPE Tigers Start98 - FBC Kutná Hora
So 23. 3.  20:00 FBC Dobruška - Florbal Chomutov

2. semifinále

Ne 24. 3.  16:00 Florbal Chomutov - FBC Dobruška
Ne 24. 3.  18:00 FBC Kutná Hora - FAT PIPE Tigers Start98

Příp. 3. semifinále

So 30. 3.  FAT PIPE Tigers Start98 - FBC Kutná Hora
So 30. 3.  FBC Dobruška - Florbal Chomutov

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se