Tatran dokázal překlopit finále na svoji stranu a slaví druhou trofej v sezoně!

Tatran ovládl bitvu na jihu Čech, Chodov přetlačil 4:3! | foto: Český florbal/Martin Flousek

Na jihu Čech se dočkala i mužská část svého rozuzlení. Ve finálovém souboji dokázal střešovický Tatran překlopit ve třetí části výsledek na svoji stranu a během třech týdnů se raduje ze zisku druhé klubové trofeje!


FAT PIPE FLORBAL CHODOV - ESA logistika Tatran Střešovice 3:4  (2:1,0:0,1:3)

Oproti ženské bitvě se v rámci finále mužů na branku dlouho nečekalo. Po minutě a sedmnácti sekundách usedl na trestnou lavici chodovský Slunečko a Tatran trestal. Matěj Havlas dostal dostatek prostoru k zakončení a přesnou ranou otevřel skóre. Chodovští se však rychle oklepali a ještě do první přestávky obrátili stav. Nejprve v sedmnácté minutě našel Petráň Antonína Votavu, jenž se střelou z první nemýlil. O dvě minuty později opět Petráň poslal míček do brankoviště, kde se nejlépe zorientoval Martin Skřivánek a poslal tým z Jižního Města do vedení. 

Ve druhé periodě diváci v českobudějovické sportovní hale branku neviděli. Střešovičtí zvýšili aktivitu a vytvořili si řadu dobrých příležitostí. Pokusy tatranských hráčů však všechny skončily na bezchybném Hodíkovi nebo na obětavých blocích chodovské defenzivy, a tak si svěřenci Davida Podhráského jednogólový náskok přenesli i do závěrečné třetiny základní hrací doby. 

Střešovičtí ve své útočné aktivitě pokračovali i nadále, díky čemuž se dočkali kýženého vyrovnání. Marek Beneš našel Tomáše Hanáka, který se tak při návratu na jih Čech zapsal i do kolonky střelců. Rozhodující moment poté přišel v 56. minutě. Adam Tlapák se dostal do střeleckého zakončení a přesnou ranou poslal Tatran poprvé v zápase do vedení. Situace se pro chodovský celek zkomplikovala ještě více po vyloučení Vošty. To Střešovičtí dokázali potrestat po čtyřiadvaceti sekundách, když se podruhé v zápase prosadil Matěj Havlas. Chodovští v závěru zápasu ještě vrhli všechny síly do útoku, ale zvládli už stav pouze korigovat. Čtyři sekundy před závěrečnou sirénou upravil skóre Marek Vávra. Tatran se tak během necelých třech týdnů podruhé raduje ze zisku velké trofeje, před 1523 diváky přemohl Chodov 4:3.

Branky a asistence: 17. Votava (Petráň), 19. Skřivánek (Petráň), 60. Vávra (Ondrušek) - 3. Havlas (Beneš), 46. Hanák (Beneš), 56. Tlapák (Kolísko), 59. Havlas (Šindelář). Rozhodčí: Kropáček – Novák. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:2. Diváci: 1523. Zásahy brankářů: Jurco 10 – Hodík 20. | živě na ČT sport | MATCH CENTER

TATRAN: Jurco (Kliment) – Meliš, Kučera, Kolísko, Tlapák, Sládeček, Kisugite – Beneš (C), Havlas, Hanák – Čelakovský, Kreysa, Vavroušek – Čermák, Šimek, Boček – Eliáš, Sádlo, Šindelář.

CHODOV: Hodík (Dittrich) – Matoušek, Sýkora, Bauer, Horký, Slunečko, Tichý – Komárek, Ondrušek (C),Vávra – Klápa, Vošta. Šmíd – Skřivánek, Votava, Petráň – Kafka, Eremiáš, Dufek.

Ohlasy po utkání

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se