MVP žen Mlejnková: Vše stále zní jako sen, je to ale realita

Michaela Mlejnková (FBC Ostrava) během superfinále 2022 | foto: Martin Flousek/Český florbal

​Michaela Mlejnková za sebou má snovou sezonu. Jako kapitánka a nejlepší střelkyně extraligy dovedla tým FBC Ostrava k historickému titulu a od svých konkurentek si tak vysloužila ocenění pro nejužitečnější florbalistku Extraligy žen. „Když pro vás hlasují soupeřky, tak je to opravdu čest a ještě jednou všem moc děkuji za hlasy,“ vzkazuje potěšeně. ​​​


Šestadvacetiletá reprezentantka, která svou kariéru započala v Liberci, se v této sezoně stala nejužitečnější hráčkou celé extraligy. A ještě aby ne, vždyť svému týmu výrazně pomohla k historicky prvnímu klubovému titulu, a to rovnou dvěma brankami v superfinále!

Míšo, byla jste zvolena MVP žen sezony. Jak velký úspěch to pro vás je?
Je to velmi krásné individuální ocenění, kterého si moc vážím. Možná je o to víc cennější, že v této kategorii hlasují hráčky z celé extraligy. Když pro vás hlasují soupeřky, tak je to opravdu čest a ještě jednou všem moc děkuji za hlasy. Nutno ale říct, že bez pomoci týmu, holek v lajně a podpory rodiny a kamarádů by to nešlo a mají na tom velkou zásluhu i oni. Ten největší úspěch je ale ten týmový, který přišel v podobě titulu. Toto ocenění je taková třešnička na dortu a odměna za celou sezonu. 

Jak jste sama řekla, máte za sebou velký sezonní úspěch. Vše začalo kapitánskou páskou, se kterou jste svůj tým dovedla na první vrchol v historii. Jak tedy celkově hodnotíte tuhle nabitou sezonu?
Tahle sezona byla neskutečná. Kdyby mi někdo na jejím začátku řekl, že vyhrajeme titul, tak bych mu asi moc nevěřila. Odešlo nám dost zkušených hráček a najednou tu byl tým složený z mladých holek, jen doplněný pár zkušenými florbalistkami. Začátek sezony asi nebyl úplně podle našich představ, ale zápas od zápasu jsme se zlepšovaly a vše směřovaly k play-off, kde začala naše jízda.

Nakonec to tedy byla jízda titulová...
Nejprve čtvrtfinále s Bohemkou, které bych řekla, že bylo klíčové, protože Bohemka nás skvěle připravila a patří jí za to velké díky! Následovalo semifinále s Vítkovicemi, ve kterém nám nikdo moc nevěřil. Ale to, co celý tým předvedl a jak nás trenéři připravili, to bylo až neuvěřitelné. Splnil se náš dlouholetý sen a postoupily jsme do superfinále. Tam se rozpoutalo žluté peklo, a to i díky našim výborným fanouškům, kteří nás hnali dopředu a pomohli nám tak porazit Chodov. A historicky první titul pro FBC Ostrava byl na světě. Když si vezmu postupně a detailně všechny momenty téhle sezony, tak to zní jako sen. Je to ale realita a myslím, že na tuhle úspěšnou sezonu budeme vzpomínat všichni ještě hodně dlouho.


Před sezonou vám odešla vaše florbalová parťačka Denča Kotzurová. Obávala jste se vy osobně, jak vám to bez ní půjde?
Když vám z lajny odejde někdo, s kým jste sehraní a daří se vám, tak pak člověk přemýšlí, jaké to bez něj bude. Že bych se ale bála, že přestanu dávat góly nebo že se mi nebude tolik dařit, to asi ne. Déňa má skvělé nahrávky, po kterých se dávají góly snadno a zdálo se, že nahradit ji bude hodně těžké. Trenéři ale našli takové složení lajny, které fungovalo skvěle. S holkama jsme se navíc sehrály celkem rychle a myslím, že se nám dost dařilo.

To ano, nakonec z toho totiž bylo první místo ve statistice nejlepších střelkyň celé extraligy.
Jak už jsem zmínila, bez pomoci týmu a holek v lajně by žádný individuální úspěch nebyl. Když se tak ohlédnu za dosavadní kariérou, tak jsem měla štěstí na spoluhráčky a letos tomu nebylo jinak. S holkama jsme si fakt sedly a díky tomu se nám dařilo. Pořád je to ale týmový sport, proto jsou týmové výsledky důležitější, než ty individuální a já to nemám jinak. Pokud se ale daří i po té individuální stránce, tak je to vždy příjemný bonus a jsem za to ráda. Letos se ale střelecky dařilo hodně holkám v týmu a ty góly mohl dát každý.


Vraťme se teď zpátky k Denče Kotzurové, ta se totiž nyní vrací zpět k týmu. Jak velkou posilou tedy podle vás pro mistrovský kádr bude?
To, že se Déňa vrací zpátky k nám, je skvělá zpráva. Řekla bych, že od doby, kdy odešla, se tým dost změnil. Věřím ale, že pro nás bude velkou posilou, se kterou budeme ještě silnější. Déňa má mezinárodní zkušenosti a teď navíc i zkušenosti ze Švédska. To se nám bude rozhodně hodit i na lednovém poháru mistrů a uděláme všechno proto, abychom uhrály co nejlepší výsledek. Věřím, že Déňa dokáže minimálně navázat na výkony, které předváděla před odchodem do Švédska.

V nové sezoně budete s FBC obhajovat titul. Jak těžké podle vás bude navázat na letošní výsledek?​
Rozhodně nás nečeká jednoduchá sezona. Obhájit titul je možná těžší než ho poprvé získat. Budeme určitě pod velkým tlakem a pro týmy hlavně z TOP 4 se možná staneme takovou lovnou zvěří. Do sezony půjdeme v pozici, kterou nikdo z nás nezná a jsem zvědavá, jak se s tím popasujeme. Důležité bude si to moc nepřipouštět a soustředit se hlavně na nás a na naši hru. Moc se na sezonu těšíme a věřím, že se dokážeme skvěle připravit, abychom letošní výsledek minimálně zopakovaly.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se