Tatran čeká v Poháru mistrů kat Bohemky! O finále si zahraje s Wilerem

Tomáš Hanák a Jakub Boček slaví gól v Poháru mistrů 2023/24 | foto: IFF

Pohár mistrů poznal složení semifinálových klání. V pondělí proběhl v sídle IFF los ženské i mužské části Champions Cupu. Jediný český zástupce ze Střešovic se v bitvě o finále střetne s Wilerem.


Do semifinále postoupily v mužské části oba švédské celky – Falun a Storvreta, jejíž dres oblékají Filip Langer a Ondřej Němeček, kteří jsou oba ochovanci střešovického Tatranu, jenž je jediným českým zástupcem v semifinále Poháru mistrů. Čtveřici doplnil také švýcarský Wiler-Ersigen, který vyřadil Bohemians.

V ženském pavouku doplnily švédský Thorengruppen a Pixbo s kapitánkou ženské reprezentace Eliškou Krupnovou dva švýcarské týmy. Kloten-Dietlikon Jet a Zug, kde pod taktovkou Natálie Martinákové působí členky národního týmu Denisa Ratajová, Martina Řepková a Ivana Šupáková.

Los pak přinesl zajímavá rozlosování. Mužský pavouk uvidí bitvy Storvrety s Falunem a na Tatran čeká bitva s katem klokanů Wilerem. Série začnou na půdě Storvrety a Wileru-Ersigenu. Znamená to tak, že ve finále se střetnou jeden švédský celek a proti němu stane buď Tatran anebo Wiler. Díky tomu, že v kádru švýcarského mistra působí Radek Sikora je už teď jisté, že Češi budou mít účast ve finále.

Ženská část nabídne bitvy Zugu s Thorengruppenem a Kloten-Dietlikon Jets narazí na Pixbo. Oba švýcarské celky byly vylosované jako první a budou tak začínat doma. Při losu se tak splnilo přání trenérky Zugu Martinákové, která v rozhovoru po postupu prozradila, že by si přála švédské protivnice.

Týmy mají nyní do 4. října čas na to, aby potvrdily termíny, v nichž se budou duely hrát. Jako první půjdou do boje na začátku listopadu ženy. Druhá polovina jedenáctého měsíce bude v režii mužských semifinále. Hraje se stejně jako ve čtvrtfinále stylem doma-venku.

Los semifinále Poháru mistrů

Muži
Storvreta IBK – IBF Falun
SV Wiler-Ersigen – Tatran Střešovice

Ženy
Zug United – Team Thorengruppen
Kloten-Dietlikon Jets – Pixbo Wallenstam IBK

Termíny zápasů

30. 10. – 5. 11.: 1. utkání žen
6. 11. – 13. 11.: 2. utkání žen
20. 11. – 26. 11.: 1. utkání mužů
27. 11. – 3. 12.: 2. utkání mužů (domácí zápas Tatranu Střešovice)

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se